“DÖNÜŞÜMCÜ ÖRGÜT İRADESİ” TÜZÜK ÖNERİLERİ: Genel Çerçeve, İlkesel Notlar, Öneriler Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 38. Olağan Genel Kurultayı önümüzdeki dönemle ilgili olarak güçlü bir “değişim” iradesi ortaya koymuş ve bu doğrultuda Parti Tüzüğünün yenilenmesi de hedeflenmiştir. Yetkili organların aldığı kararla 4-8 Eylül 2024 günlerinde bir Tüzük Kurultayı gerçekleştirilerek Parti’nin 2. yüzyıldakiçalışmalarının örgütsel yapılanması...
Etiket: Sosyal Demokrasi
Yeni Anayasa, Siyasi Partiler ve CHP’de değişim ve Tüzük
1. Ülkemizde Yeni bir Anayasa yapım sürecinin hummalı tartışmaları sürüyor, elbette her yeni Anayasa dönemi esasında Anayasaların referans önemli kânunların da yeniden tartışmalara açılacağı bir dönem.Önemli olan, elbette, 22 yıllık yıpranmış bir iktidarın taktiksel geçişlerle ortaya koyduğu bir Anayasa müsameresine edilgen bir katılım değil, tersine aktif bir şekilde siyasetin toplum adına aşamadığı meseleleri yasalar ve...
Toplumcu Düşünce Enstitüsü Ortak Çalışma KATILIM ÇAĞRISI:
CHP Tüzük Kurultayı Değerlendirme ve Öneri Notları/Hazırlık Çalışması Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 38. Olağan Genel Kurultayı önümüzdeki dönemle ilgili olarak güçlü bir “değişim” iradesi ortaya koymuş ve bu doğrultuda Parti Tüzüğünün yenilenmesi de hedeflenmiştir. Yetkili organların aldığı kararla 4-8 Eylül 2024 günlerinde bir Tüzük Kurultayı gerçekleştirilerek Parti’nin 2. yüzyıldaki çalışmalarının örgütsel yapılanması ve...
Avrupa’da Sosyal Demokrasinin Krizi
Avrupa sosyalist ve sosyal demokrat partiler derin ve köklü bir kriz içinde bulunuyor. Son yıllarda farklı devletlerde..
Sosyal Demokratlar için iktidara yöneliş:CHP’ye Ontolojik bir bakış
Artık temel siyasal paradigmaların değişmesi şart! Artık tomanın üzerinden inip, çok daha çetin bir görevi üstlenmeliyiz..
Gezi Parkı hareketinin nedenleri
Gezi Parkı hareketi neden başladı, nasıl gelişti, sonuçları neler oldu?
Gezi Parkı ve dünyadaki protesto hareketleri
Yeni bir SOL SİYASET, Gezi parkı içinden değil belki ama ona el uzatarak çıkacaktır
Toplumcu Düşünce Enstitüsü Nisan 2015 Görüş Bildirgesi
Bugün bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ezilenler sessiz ama her gün pekişen bir dirençle bir umudu canlı tutuyorlar.
“Demokratik Toplum”un Altyapısı olarak Kolektifler ve Mondragon Kolektifi
Bu yazıda, bir ekonomik örgütlenme biçimi olarak “kolektifler” üzerinde durarak, bu yapılanma modelinin, demokratik toplumun nasıl alt yapısını oluşturabileceğine ilişkin görüşlerimizi..
Demokratik Dünyayı Birlikte Tasarlayalım
Demokratlar; İnsanlar arası bağımlılık ilişkilerinin, buna bağlı olarak sömürünün ortadan kalktığı, bilim ve teknolojinin doludizgin geliştiği bir toplumda yaşamak istiyorlar..